Friidrott

Maria Jonasson sprang hem EM-brons på veteran EM i Polen

Friidrott 17-23 mars har veteraneliten i friidrott samlats i Torun Polen för att tampas om de ädla EM medaljerna. Wärnamo Sportklubbs båda deltagare Maria Jonasson och Pether Askestam briljerade med mycket fina resultat.

Maria Jonasson K55 gjorde ett fantastiskt EM och erövrade en bronsmedalj på 200m. Redan i semifinalen slog Maria till med 27.84, nytt personligt rekord och tillika en putsning av det nordiska rekordet med ca 4 tiondelar. I finalen sänkte Maria sitt personliga rekord ytterligare till 27.71, en tid som räckte till en bronsplats endast 2 hundradelar från silverplatsen. Loppet vanns av Esther Colas, Spanien på 27.15. Maria sprang även 60 m med bravur där hon tog sig till finalen och knep en fin 5:e plats med 8.73.

Pether Askestam M50 sprang ett snabbt 60 m lopp på 7.97 och tog sig vidare till semi där han valde att stryka sig för att fokusera på sin spjuttävling. Pether gjorde en stark spjuttävling där han med ett längsta kast på 44.86 placerade sig på en fin 5:e plats.

Maria och Pether ställer nu siktet mot veteran VM som går av stapeln i Göteborg i augusti.

Text: Madelene Nishiura